2011-05-30 16:06 #0 av: Mimmi

Det kan ibland vara svårt att veta i vilken diskussionsgrupp man ska lägga sin tråd. För att få ett så välstrukturerat och lättnavigerat forum som möjligt bör alla medlemmar läsa igenom den här guiden om vad som hör hemma var.

Sajtinformation, önskemål och synpunkter

Här ska allt som handlar om själva sajten Sång iFokus placeras, till exempel om vi behöver fler medarbetare eller om du känner att det saknas en dikussionsgrupp.

Sångteknik och problem

I den här gruppen ska trådar som handlar om sångteknik och sångproblem placeras. Man skulle kunna säga att sångteknik innefattar allt du gör med din kropp under tiden du sjunger - andning, hållning, gomhöjning och så vidare. Även uppvärmning räknas in här. Har du problem med något med din sång och behöver hjälp postar du också de trådarna här.

Körsång

Här placeras alla trådar som har att göra med körer och körsång - inte knepigare än så!

TV, radio och övrig media

Här placerar du trådar som har med media att göra - t.ex. TV, radio eller tidningar. Detta innefattar bland annat TV-program som Idol och True Talent, artiklar om sång eller radioprogram om sång.

Sångkritik

I sångkritikgruppen lägger du upp video- eller ljudklipp där du sjunger och låter andra komma med konstruktiv kritik.

Musik, genrer och låtar

Här placeras trådar som handlar om musik, genrer och låtar. Till exempel funderingar över låtval till en konsert och diskussioner om vad du helst sjunger.

Konsert och uppträdande

I den här gruppen ska alla trådar som har något att göra med konserter eller uppträdanden placeras. Det kan vara t.ex. en tråd där du ber om tips för hur du ska bota din scenskräck, en tråd om mikrofonteknik eller en tråd där du tipsar om en konsert du ska vara med i.

Övrigt sångrelaterat

Här ska trådar som har med sång att göra men som inte passar in någon annan stans placeras. Tycker du att det istället behövs en ny forumgrupp - hör av dig!

Off topic

I off topic-gruppen lägger du alla trådar som inte riktigt har med ämnet sång att göra.

Om inget passar

Om du inte tycker att din tråd passar in i någon av grupperna kanske det behövs en ny grupp. Hör då av dig genom att antingen göra en tråd i Sajtinformation, önskemål och synpunkter eller genom att skicka ett meddelande till sajtadmin eller någon av medarbetarna. Förslag på hur vi kan förbättra Sång i Fokus är alltid välkomna!

Artikelbild: takomabibelot