Månadens sångare

Septembers sångare - Fridoliin

2011-09-23 14:30 #0 av: Mimmi

Först ut i vår nya artikelserie Månadens Sångare är användaren Fridoliin - en sångintresserad tjej på arton år som går tredje och sista året på en musik- och producentlinje som kallas Stage4you.

Fridoliin flyttade 5 mil för att kunna gå på det gymnasium hon ville, nämligen Musik- och producentlinjen Stage4you på Mjölnergymnasiet i Torsås. Hon bor nu tillsammans med sin pojkvän och sina två katter, och får syssla med musik dagarna i ända. "Jag har nog aldrig haft en roligare tid i mitt liv", skriver hon.

Hur, var och när fann du ditt sångintresse?
Jag har alltid tyckt om att sjunga, men aldrig riktigt förstått hur mycket förrän jag började på gymnasiet. Så jag fann alltså mitt sångintresse straxt efter att jag fyllt 16 år.

Vad tycker du mest om att sjunga?
Rock och pop är mina storfavoriter, men det är alltid nyttigt och roligt att sjunga andra genrer då man alltid lär sig något nytt om sin röst på så sätt.

Hur hittade du till Sång i Fokus?
Det stod i ett meddelande att det startats en ny sajt, så jag kollade in, läste en tråd eller två och blev sedan medlem på en gång.

Berätta om din utbildning!
Jag går på en skola som heter stage4you (www.stage4you.se) som är en musik- & producentlinje. Vi får lära oss allt som har med musik att göra, allt ifrån gehörs- och musiklära till ensemble, konserter, studioteknik, sånglektioner, ljud, ljus och marknadsföring. Här kan man rikta in sig på vad man vill! Det är en 3-årig utbildning och jag har precis påbörjat sista året. Och det är med sorg i hjärtat som man räknar ner dagarna till studenten, jag hade med enkelhet kunnat gå kvar i tre år till. Skolan är rätt liten, men med extremt bra resurser. Vi har tillgång till allt och är det något man vill göra, anordna en konsert, eller vad som helst så hjälper lärarna gärna till. Mina 2 år på skolan har varit de bästa i mitt liv, och jag ser fram emot vad det sista året har att erbjuda.

Vad har du för framtidsplaner?
Efter studenten så blir det nog en flytt tvärs över landet tillsammans med pojkvännen. Göteborg! Där får vi se vad som händer. Annars skulle jag hemskt gärna flytta över till USA och plugga musik där ett tag.

Vad sysslar du med när du inte sjunger?
När jag inte sjunger så fingrar jag på gitarren, gosar med mina katter, spelar TV-spel och är med kompisar och pojkvännen.

Slutligen, finns det något tips eller råd du tycker att alla sångare borde få höra?
Våga sjunga fult! Ingen sjunger perfekt i början och man kommer ingen vart utan träning. Jag vet inte hur många timmar jag har spenderat efter skolan där jag gått in i ett reprum, startat lite musik och bara sjungit. Bara för mig själv, och endast för min egen skull. På så sätt har jag lyckats bredda mitt register något enormt och lärt mig otroligt mycket om mig själv som sångerska och vad jag har för kapacitet. Lycka till!

Anmäl
2011-09-24 19:38 #2 av: Fridoliin

Vad kul att jag fick vara med! Ska bli kul att se vem som blir nästa månads sångare! Skrattande

Anmäl
2011-09-24 21:16 #3 av: MajaL

Vad spännande läsning! Glad

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.