Övrigt

Drömmer du om att bli en känd artist?

2012-01-13 22:41 #0 av: Cornelija

Älskar du att sjunga och vill hålla på med det som yrke? Gillar du att synas i rampljuset? Då ska du läsa vidare i denna artikel, där du kan läsa om tips och råd inom artistyrket, hur du kan bli upptäckt och vart du kan skicka din demo.

Att tänka på

  • Tro på dig själv, men ta även till dig kritik och förslag till förbättring.
  • Ha en back-up plan, det är väldigt liten chans att lyckas försörja sig på enbart musiken.
  • Gör det du är bra på. Vilken sångstil passar just dig? Sjunger du verkligen bra eller ska du hålla dig till ett instrument?
  • Det är inte bara rösten som räknas. Du måste även ha utstrålning och att folk tycker det är roligt att titta på just dig.

Fem tips

  • Du behöver inte vara låtskrivare. Det går alldeles utmärkt att sjunga covers, alltså andras låtar, på din demo. Skivbolagen vill bara höra din röst.
  • Utveckla din talang. Sjung i kör, var med i musikalgruppen eller starta ett band. Övning ger färdighet.
  • Se till att synas. Var med i skoluppsättningar, i din lokala teatergrupp och sjung på julavslutningen. Alltid finns det någon som känner någon...
  • Var unik och gör din egen grej. Hämta inspiration från andra, men härmas inte. Världen behöver inte en till Gwen Stefani.
  • Gå in i branschen av rätt anledning: musiken, inte kändisskapet.

Hit kan du skicka din demo

Bli upptäckt på omvägar

Källor

Anmäl
2012-01-19 17:06 #12 av: [My_Micke]

Bra artikel! Tar till mig av tipsen då jag själv ska plugga musik :)

Anmäl
2012-01-21 23:12 #13 av: Elsa98

Kan bara tillägga att www.allears.se har lagts ner... Men annarse en jättebra artikel! Glad

Anmäl
2012-01-23 09:43 #14 av: Cornelija

#13 Upptäckte det ja. Mycket tråkigt tycker jag...

Anmäl
2017-02-25 22:39 #15 av: Petsloves

Vet någon vad man kan tänka på om man har lite scen skräck:( min dröm är att bli artist( älskar att sjunga) men jag är osäker på om jag sjunger bra liksom om man suger så är det lite skämigt att typ söka till idol och dom filmar gö liksom auditionserna:(

Anmäl
2017-02-26 12:59 #16 av: Leramani

Gå hos en sångpedagog eller musikläraren på din skola om du går i skolan. Hen får hjälpa dig med bedömning och tips om vad du behöver träna på.

Anmäl
2017-02-27 22:59 #17 av: Princess_1

Tror ni att man kan bli " för gammal " för att slå igenom som sångerska? Att skivbolagen föredrar yngre personer. Jag är 30 år och skriver låttexter på engelska. Det verkar mest bli pop. Som jag tänkte skicka in till ett skivbolag. Först tänkte jag skicka in en demo till några skivbolag i USA. Men om det inte lyckas så tänkte jag skicka till några i Sverige också. Jag tänkte ha med låtar på ett par språk till som jag kan. Och jag tänkte ha med ett par covers också. Men jag tycker att mina egna texter är ganska bra. Men tror ni att det är för sent för mig i den här åldern? Eller ska jag fortsätta med det här? Att bli sångerska är något jag har viljat länge.

Anmäl
2017-02-27 23:32 #18 av: Leramani

Det är i princip aldrig försent. Det som krävs av en sångerska är någorlunda röst och en jäkla massa vilja. Åldern är bara intressant om man inget kan och inte gör sina egna låtar och bara är ett utseende.
Kan man sjunga och gör egna låtar, så har man definitivt en chans. De som jag känt som har lyckats med det de ville som unga, var de som aldrig gav upp.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.