Annons:
Etikettövrigt
Läst 70419 ggr
Cornelija
2012-01-13 22:41

Drömmer du om att bli en känd artist?

Älskar du att sjunga och vill hålla på med det som yrke? Gillar du att synas i rampljuset? Då ska du läsa vidare i denna artikel, där du kan läsa om tips och råd inom artistyrket, hur du kan bli upptäckt och vart du kan skicka din demo.

Att tänka på

  • Tro på dig själv, men ta även till dig kritik och förslag till förbättring.
  • Ha en back-up plan, det är väldigt liten chans att lyckas försörja sig på enbart musiken.
  • Gör det du är bra på. Vilken sångstil passar just dig? Sjunger du verkligen bra eller ska du hålla dig till ett instrument?
  • Det är inte bara rösten som räknas. Du måste även ha utstrålning och att folk tycker det är roligt att titta på just dig.

Fem tips

  • Du behöver inte vara låtskrivare. Det går alldeles utmärkt att sjunga covers, alltså andras låtar, på din demo. Skivbolagen vill bara höra din röst.
  • Utveckla din talang. Sjung i kör, var med i musikalgruppen eller starta ett band. Övning ger färdighet.
  • Se till att synas. Var med i skoluppsättningar, i din lokala teatergrupp och sjung på julavslutningen. Alltid finns det någon som känner någon…
  • Var unik och gör din egen grej. Hämta inspiration från andra, men härmas inte. Världen behöver inte en till Gwen Stefani.
  • Gå in i branschen av rätt anledning: musiken, inte kändisskapet.

Hit kan du skicka din demo

Bli upptäckt på omvägar

Källor

Hälsningar

Cornelia, medarbetare på Sång iFokus

Cornelia Webdesign , Min privata blogg

Annons:
Denna kommentar har tagits bort.
Denna kommentar har tagits bort.
Denna kommentar har tagits bort.
Denna kommentar har tagits bort.
Denna kommentar har tagits bort.
Denna kommentar har tagits bort.
Annons:
Denna kommentar har tagits bort.
Denna kommentar har tagits bort.
Denna kommentar har tagits bort.
Denna kommentar har tagits bort.
Denna kommentar har tagits bort.
[My_Micke]
2012-01-19 17:06
#12

Bra artikel! Tar till mig av tipsen då jag själv ska plugga musik :)

Elsa98
2012-01-21 23:12
#13

Kan bara tillägga att www.allears.se har lagts ner… Men annarse en jättebra artikel! Glad

broccoli, hockey, longboard, astronomi & mat Hjärta

Annons:
Cornelija
2012-01-23 09:43
#14

#13 Upptäckte det ja. Mycket tråkigt tycker jag…

Hälsningar

Cornelia, medarbetare på Sång iFokus

Cornelia Webdesign , Min privata blogg

Petsloves
2017-02-25 22:39
#15

Vet någon vad man kan tänka på om man har lite scen skräck:( min dröm är att bli artist( älskar att sjunga) men jag är osäker på om jag sjunger bra liksom om man suger så är det lite skämigt att typ söka till idol och dom filmar gö liksom auditionserna:(

Leramani
2017-02-26 12:59
#16

Gå hos en sångpedagog eller musikläraren på din skola om du går i skolan. Hen får hjälpa dig med bedömning och tips om vad du behöver träna på.

De Lapsus Resurgam

Princess_1
2017-02-27 22:59
#17

Tror ni att man kan bli " för gammal " för att slå igenom som sångerska? Att skivbolagen föredrar yngre personer. Jag är 30 år och skriver låttexter på engelska. Det verkar mest bli pop. Som jag tänkte skicka in till ett skivbolag. Först tänkte jag skicka in en demo till några skivbolag i USA. Men om det inte lyckas så tänkte jag skicka till några i Sverige också. Jag tänkte ha med låtar på ett par språk till som jag kan. Och jag tänkte ha med ett par covers också. Men jag tycker att mina egna texter är ganska bra. Men tror ni att det är för sent för mig i den här åldern? Eller ska jag fortsätta med det här? Att bli sångerska är något jag har viljat länge.

Leramani
2017-02-27 23:32
#18

Det är i princip aldrig försent. Det som krävs av en sångerska är någorlunda röst och en jäkla massa vilja. Åldern är bara intressant om man inget kan och inte gör sina egna låtar och bara är ett utseende.
Kan man sjunga och gör egna låtar, så har man definitivt en chans. De som jag känt som har lyckats med det de ville som unga, var de som aldrig gav upp.

De Lapsus Resurgam

LouiseThomsson87
2018-12-14 03:33
#19

Hej! Såg denna artikel och tyckte det var bra innehåll. Men såg den är sen förra året men skriver ändå. Har alltid velat bli sångerska och göra min egna musik men tyvärr när jag var yngre höll mycket osäkerhet mig tillbaka som jag inte känner idag då jag mognat mer som person. Jag skriver mina egna låtar men har mest sjungit covers inför publik. Men vill komma ut och sjunga mer inför publik. Bryr mig inte om att bli känd vill mest göra det jag älskar. Men kan man leva på det så är det inte helt fel men vet det är lång väg dit. Men det jag vill komma till är att då branschen så tydligt markerar man ska helst vara under 30 år för att slå igenom och man alltid kommer känna sig för gammal så undrar jag om någon känner igen sig i detta men ändå har lyckats? Vill bara ha ett exempel att ta efter för att veta det är möjligt.

Upp till toppen
Annons: