TV, radio och övrig media

Hemma Studio [tips]

2013-11-18 20:45 #0 av: [elinjohanna]

Jag har en hemma studio typ, som jag fick i julklapp för jag ville börja göra musik via datorn. Någon som har tips på vilket program man kan använda? helst gratis och enkelt. När jag säger göra musik menar jag att jag skall sjunga och lägga till bakgrunds musik som redan finns [covers]

Anmäl
2013-11-19 12:40 #1 av: JazzBass

Tyvärr har jag inte koll på vilka gratisprogram det finns, men själv använder jag ett ganska billigt program; Cubase Elements 6. Är i slutskedet med mixandet av mitt bands första skiva och jag är väldigt nöjd med vad man kan göra med det här programmet. Det räcker väldigt långt. En av låtarna har uppemot 40 ljudspår, och datorn (Macbook Pro från 2010) och ljudkortet (externt firewirekort, TC Electronic Konnect 8) hänger hyfsat bra med. Nu har jag visserligen skaffat lite plugins och sånt för några tusenlappar extra men det är bara lite kryddor. Det man får med från början med programmet räcker långt.

Vad har du i din hemmastudio idag?

Medarbetare på foto, sång och matlust iFokus

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.